tisdag 8 oktober 2013

Allt är guld Sune

Allt är guld Sune är en humor bok. Enligt mig är den jättebra och man kan ligga och skratta hela kvällen!

Jag gillar Suneserien för att den har humor i sig. Ett kapitel vill han göra något annat än det vanliga.
Så han går till kyrkan för att vara men i kören Sångbassillerna. Där är han först tveksam över om man verkligen får sjunga i kyrkan men de övertygar honom att man får det.När de övar sjunger Sune för full hals...Tror alla i alla fall.Han har bett om att få vara med några som kan låtarna utantill och sen står han där och mimar. Sen ska de gå till folk och sjunga för att få pengar till Afrikas barn. Med Sune går Lisen och Fia.

De ska gå till Sunes kvarter, efter ett tag kommer de fram till Isabell, Sunes lillasysters kompis hus.
Här bor Frankensteins monster säger Sune. Tjejerna tror inte på honom. Efter ett tag öppnar hon Frankensteins monster, eller nja egentligen är det Alice som hon heter, det är hennes Mamma.
Alices Mamma säger att hon sov och att hon kan ge dem pengar och att de kan gå sen. Hon kommer med plånboken och ger de en tjuga. Men Sune ger sig inte. Vi måste sjunga annars kanske inte gåvan gäller säger han jag kan en jättesnabb låt! De andra hinner inte protestera och Sune börjar sjunga:

Helan går och halvan åker radiobil, helan går och halvan åker radiobil. Skål!
Sune låtsas höja ett snapsglas och för det till munnen. Där satt den Jävuln, säger han. Lisen och Fia ser häpna ut och Alice mamma vrålskrattar och lägger till en femtiolapp i bössan.

3 kommentarer:

Vår klass sa...

Jag blev jättesugen på att läsa boken!

Matilda sa...

mycket text jätte bra skrivit

Ellinor sa...

Tack Matilda och klassen, Ja läs den den är super!