torsdag 11 oktober 2012

Puzzel hittar ett spår

Den här boken heter Puzzel hittar ett spår. Den är skriven av Isabelle Halvarsson och Margareta Nordkvist.

Den var en morgon, det var kallt ute, men det var varmt inne där Puzzel var. Puzzel den lilla smuggelhunden låg under köksbordet och slöade lite. Puzzel fyller år idag , och dom ska ha kalas. Flera hundar skulle komma från Puzzels hundskola. Det luktade tårta.  Puzzel och en av hans kompisar hoppade upp på köksbordet och smakade lite på tårtan.
- Fy på er, sa mormor. Ni får inte smaka på tårtan, gå ut istället och lek med dom andra sa hon till dom. Sen bakade mormor en ny tårta. Sen fick alla smaka. När kalaset var slut gick alla hem igen, då kom herr Andersson och ringde på dörren. Han som var lite hundrädd han frågade om hunden var där och Mimmi svarade ja.  Han blev lite rädd men han sa inget. När han skulle vila så hoppade Puzzel upp i hans knä,
- Hjälp, sa han hunden bits väl inte? Men det gjorde han absolut inte, sen fick han en present av herr Andersson och Puzzel rev och slet för att kunna öppna den. När han öppnade den så såg han en boll, Puzzel rullade ner den då kom det någonting ut ur den det var hundgodis. Puzzel hoppade runt och åt upp godiset på golvet som rullade ut ur bollen. Sen skulle Mimmi gå och köpa en present till Puzzel, men det förstod han inte  men sen blev det ensamt hemma tyckte han. Efter några minuter kom Mimmi hem igen och Puzzel blev glad igen. Jag tyckte den här boken var bra för den var lite spännande.

3 kommentarer:

Ellinor sa...

WOOW! vad mycket text!

Anna sa...

Oj, vilken fin text du har skrivit om Puzzel! Jag blir sugen på att läsa!

hanna ek sa...

bra!